Leeuwarden

Praktische informatie en inzichten vanuit Leeuwarden

Leeuwarden: waar hebben we het dan over?

Als we het over Leeuwarden hebben, dan hebben we het over een stad met ruim 100.000 inwoners in het noorden van Nederland. Gelegen in de provincie Friesland is Leeuwarden de grootste stad in de provincie. Leeuwarden staat bekend om zijn authentieke grachten, gezellige winkelstraten, voetbalclub Cambuur en als winnaar van de culturele hoofdstad 2018.

Leeuwarden heeft een bruisend nachtleven met tientallen clubs en cafés. Ook heeft Leeuwarden enkele grote museums, zoals het Fries Natuur Museum en het Fries Museum. Een bekend product in Leeuwarden is de drank Berenburg, een kruidenbitter op basis van jenever.

Recente ontwikkelingen in 2021 in Leeuwarden zijn dat de binnenstad ‘autoluwe’ wordt gemaakt. Dit houdt in dat motorvoertuigen niet zo maar meer de binnenstad in mogen. Ook is de bouw van een nieuw voetbalstadion voor voetbalclub Cambuur een groot project wat nu loopt.

Leeuwarden is ideaal om te wonen als je houdt van een stadsomgeving, maar niet van al te veel drukte. Al enkele jaren wordt er aan de rand van Leeuwarden volop gebouwd aan nieuwe woonwijken. Deze woonwijken lijken veel op losstaande dorpen, maar zijn officieel een woonwijk van Leeuwarden. Voorbeelden zijn Techum en Blitsaerd.