Hockey in Leeuwarden

Wil je graag hockeyen in Leeuwarden? Leeuwarden heeft veel te bieden wat betreft sport, maar als je wil hockeyen dan is er maar één club aanwezig (Mixed Hockey Club). Uiteraard ijshockey niet meegerekend. We hebben de belangrijkste vragen over deze hockey club voor je op een rij gezet.

Mixed Hockey Club (MHC)

Mixed Hockey Club is gevestigd op het kalverdijkje in Leeuwarden. De wedstrijden worden gespeeld op zaterdag en zondag. De teams zijn voor zowel jongens als meisjes opgedeeld in:

  • Senioren
  • Junioren (onder 18 jaar)
  • Jongste jeugd (onder 10 jaar)

Bij MHC zijn diverse soorten hockey te spelen, zoals zaalhockey en trimhockey.

Wanneer is MHCL opgericht en ontstaan?

Mixed Hockey Club Leeuwarden (MHCL) is ontstaan uit een fusie van drie Leeuwarder hockeyclubs en hebben als oprichtingsdatum 1 oktober 1924 op papier staan. Ze spelen hun thuiswedstrijden aan het Kalverdijkje naast voetbalclub HSC Lions ’66. Het tenue van MHCL is een geel shirt, met zwarte broek/rok en zwarte sokken met een gele bovenkant.

Hoe zit met de contributie?

Elk jaar wordt de contributie bepaald. De hoogte van de bedragen verschillen per leeftijdsgroep. Ook maakt MHC gebruik van entreegeld. Op de website van MHC vind je alle informatie omtrent contributie.

Of wellicht ijshockey in Leeuwarden?

Wil je wellicht toch liever ijshockey doen? Capitals Leeuwarden is de bekendste ijshockeyclub in Leeuwarden. Ijshockey wedstrijden worden ook in de weekenden gespeeld, en net als regulier hockey is er een vast wedstrijdschema. Uiteraard moet er ook elk jaar contributie betaald worden om mee te doen met ijshockey.